Jump to content
Sign in to follow this  
peasepud

Wireless bastard router

Recommended Posts

I am running a Thomson SpeedTouch 585 v7 router on o2 Broadband with one machine wired and (a maximum of) 3 wireless, after 2 months problem free last night it all went Pete Tong.

 

Suddenly I lost my connection on a wireless PC and could not connect again, the refresh list of connections would be missing the o2 connection then Id refresh and it would appear. If I connected on average 1 in 4 or 5 attempts would connect, any failure would be followed by the loss of the router in the list. Sometimes when I did connect it would give me an IP error relating to more than one PC having the same IP address and then boot me off.

 

I tried switching off (PC 4 times and router twice) all the time the wired PC was working fine. I tried the reset button on the router and following that got connected however when I was I realised that I was getting 0.3Mb speed on the wireless PC and 7.2Mb on wired. This however was livable for the hour or so I needed access. At the end of the night I switched everything off, all PCs, router etc and this morning I now cannot connect at all, sometimes it appears in the list but never allows me to connect (Ive tried 3 different wireless machines including my iphone but none can connect).

 

All lights except the wireless one are green, wireless is amber. Im a little lost now as to what to do. Ive had to connect my PC by using the iPhone as a router which is not bastard ideal I can tell you! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am running a Thomson SpeedTouch 585 v7 router on o2 Broadband with one machine wired and (a maximum of) 3 wireless, after 2 months problem free last night it all went Pete Tong.

 

Suddenly I lost my connection on a wireless PC and could not connect again, the refresh list of connections would be missing the o2 connection then Id refresh and it would appear. If I connected on average 1 in 4 or 5 attempts would connect, any failure would be followed by the loss of the router in the list. Sometimes when I did connect it would give me an IP error relating to more than one PC having the same IP address and then boot me off.

 

I tried switching off (PC 4 times and router twice) all the time the wired PC was working fine. I tried the reset button on the router and following that got connected however when I was I realised that I was getting 0.3Mb speed on the wireless PC and 7.2Mb on wired. This however was livable for the hour or so I needed access. At the end of the night I switched everything off, all PCs, router etc and this morning I now cannot connect at all, sometimes it appears in the list but never allows me to connect (Ive tried 3 different wireless machines including my iphone but none can connect).

 

All lights except the wireless one are green, wireless is amber. Im a little lost now as to what to do. Ive had to connect my PC by using the iPhone as a router which is not bastard ideal I can tell you! :panic:

 

If you afford one of them, you can afford a new router...

 

Next please :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

Recent tweets

Toontastic Facebook

Donate to Toontastic

Keeping the lights on since... well ages ago
TT-Staff


×